travala.com nedir

Travala.com Nedir? 2021 AVA Yorum ve Görüşleri

Yaz mevsimi yaklaşıyor. İş yoğunluğu, dersler ve salgın derken evde bunalmamızın da üzerine hepimiz şöyle güzel bir tatilin hayalini kurmaktayız. Kovid salgını etkisinde gireceğimiz ikinci yaza yatırımcılar turizm sektörünün nasıl bir tepki vereceğini merak etmekteler. Tatilcilerin özellikle yurtdışı seyahatlerinde uyması gereken birçok prosedür bulunduğu için turizm sektörünün olumsuz etkilenmesi ihtimaller dahilinde olacaktır. Fakat burada devreye giren olumlu faktör ise evde geçirilen vaktin artmasıdır. Bu nedenle dijital ortamda tatil rezervasyonu yapmak daha popüler hale gelmektedir. Bu yazımda bilinen tatil rezervasyon sitelerinin aksine farklı bir projeyi tanıtacağım. Normal fiyatlandırmanın aksine kripto paralar ile de ödeme alan bir siteyi inceleyeceğiz. Gelin Travala.com nedir hep beraber bakalım.

Travala.com Nedir?

travala.com nedir
Travala.com Anasayfası

2017 yılında kurulan Travala.com, Binance tarafından desteklenen, bu alanda lider blockchain tabanlı seyahat rezervasyon platformudur. Travala.com, tatilcilerin dünya genelinde 230’dan fazla ülkede ve bölgede 90 binin üzerinde konaklama, uçuş ve aktiviteler dahil 3 milyondan fazla seyahat ürünü rezervasyonu yapmasına olanak tanır. Platformun yaratıcıları, Travala.com ‘un genellikle geleneksel ve bilindik rezervasyon platformlarından daha ucuz olduğunu iddia etmektedir.

Travala.com, Müşteri Sadakat Programına (Akıllı Program), Standart Rezervasyon İadelerine, En İyi Fiyat Garantisine, Yönlendirme Programına, Ortaklık Programına ve daha fazlasına güç veren yerel bir token olan AVA kullanır. Yani bunu, platformun kendine özel çıkarttığı bir para birimi olarak düşünebilirsiniz. Travala.com ‘u, Booking.com gibi küresel rakiplerden ayıran en önemli özellik, kripto para teknolojisine ve onun etrafında inşa edilen topluluğa odaklanan bir “yeni nesil çevrimiçi seyahat acentesi” olma yolunda ilerlemesidir. AVA’ya ek olarak, platform kullanıcıları seyahat düzenlemeleri için ödeme yapmak üzere Bitcoin, Litecoin, Zcash, BNB, Dogecoin ve diğerleri dahil olmak üzere 40’tan fazla desteklenen kripto paradan herhangi birini kullanabilmektedir.

Travala.com Ekibi

Yazımızın bu kısmına kadar Travala.com nedir basitçe anlatmış bulunmaktayız. Peki bu platformun beyin takımında kimler bulunmakta? Daha detaylı araştırma yapmak isteyenler için gelin onlar hakkında da konuşalım.

Travala.com, Steve Hipwell, Matt Luczynski ve Juan Otero tarafından kurulmuştur. Bu isimler dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarında blockchain geliştirme, seyahat ve fintech konularında geniş deneyime sahiptir. Sonradan bu fikir üzerine birleşen ekibin yaptığı çalışma harika bir girişimcilik örneğidir.

60’tan fazla ekip üyesine sahip Travala.com ekibinin geri kalanı, çok çeşitli disiplinlerden oluşmaktadır. Geliştiriciler, mühendisler, tasarımcılar, pazarlama uzmanları ve daha fazlasını içeren kaliteli bir ekibe sahiptirler.

Travala.com Güvenli midir?

Travala, ekosistemini mümkün kılan Travala DApp, Travala Protocol ve Travala Consensus olmak üzere üç katman üzerine inşa edilmiştir. DApp, Protocol ve Consensus terimleri blockchain teknolojisi terminolojisine aittir. İleride bunlar ile ilgili de bir yazı yazacağım.

DApp katmanı, kullanıcı arabirimi olarak işlev görür. Yani ana hedefi, müşterilerin tekliflere göz atmalarına ve bireysel tercihlerine göre ürün ayırtmalarına olanak sağlamaktır.

Protokol katmanı, platformun ekonomik motorunu yönetir. Bu katmanın tamamında NEP-5 (NEO ağıdır, NEO kendi blockchain’i olan bir coindir.) sözleşme standardının uygulanmasını destekler. Protokol katmanı ayrıca, gezginler ve tedarikçiler de dahil olmak üzere Travala ekosistemindeki tüm paydaşlar arasındaki etkileşimleri yöneten bir dizi akıllı kontrata da ev sahipliği yapmaktadır. Platform, rezervasyon işleminin kendisi için NEO Blockchain akıllı kontrat işlevinden yararlanmaktadır.

Konsensüs katmanı, Travala platformundaki kayıtları yönetir. Bu katman tamamen NEO blockchain’i üzerine inşa edilmiştir. dBFT veya Proof-of-Stake consensus’unun bazı özelliklerini kullanan Byzantine Faul Tolerance protokolünü kullanmaktadır.

Evet biliyorum, yazımızın bu kısmında biraz fazla terminolojik terimden bahsettik. Emin olun, Travala.com gayet güvenli bir altyapıya sahiptir.

AVA Token Nedir ve Nasıl Alınır?

İçerikten ve altyapısından da bahsettiğimize göre artık trade masasına oturma vaktimiz gelmiş demektir. Dediğim gibi siteden Türk Lirası ve Dolar ile de tatil rezervasyonu yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak ise benim yaptığım şekilde cüzdanınızda para biriktirir gibi AVA satın alabilirsiniz. Kimbilir gelecekte bir tatilinizi bedavaya getirebilirsiniz.

Kripto para borsaları ile içli dışlıysanız birçoğunun spot marketinde AVA/USDT trade çiftini görmüş olabilirsiniz. AVA alabileceğiniz en güvenilir borsalar arasında Binance, KuCoin, Gate.io ve Poloniex bulunmaktadır. Benim size önerim olan en güvendiğim borsa Binance’e bu linki kullanarak kayıt olabilirsiniz.

ava coin yorum
Binance ve Travala.com Ortaklığı

AVA Yorum ve Görüşleri

Buraya kadar Travala.com nedir ve AVA Token hakkında birçok bilgi edinmiş olmalısınız.  Gelin bakalım ileride neler bizi beklemekte. Burada yazdığım bilgiler tamamen benim şahsi görüşlerim ve planlarımı içermektedir. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi yatırım planından bütçesi ve planları gereği sorumludur.

Travala ve AVA projesinin en büyük destekçileri arasında Binance ve Binance Smart Chain bulunmaktadır. Binance’in desteklediği projelerin 2021 senesine damga vurduğunu düşünürsek bu projenin de geleceğinin oldukça parlak olduğunu tahmin edebiliriz.

Turizm alanında oldukça az sayıda Blockchain projesi bulunmaktadır. Travala.com’un bu projelerin arasından belirgin bir şekilde sıyrılmasına yaptığı somut ve kaliteli projeleri gösterebiliriz. Şu an bu alanda rakipsiz bir proje olduğunu söyleyebilirim.

Blockchain teknolojisi ve kripto para borsalarının yaygınlaşması, insanların buralara daha fazla yatırım yapmasına sebep olmaktadır. Kovid salgınının biteceği günler geldiğinde tatile giden kişi sayısı da artacaktır. Bu iki faktörü birleştirdiğimizde Travala.com’un büyük bir atak yapabileceğini düşünüyorum. Portfolyomda bir miktar bulundurmaktayım. Aşağıda paylaşacağım grafikte de görüleceği üzere yeri geldiğinde eklemeler yapmaktayım.

AVA Token bu yazının yazıldığı anda piyasada 49,745,252.76 adet bulunmaktadır. Travala, maksimum arz olarak 61 milyon adet token sınırı belirlemiştir. Borsalarda 2.69 Dolar fiyatından işlem gören AVA’nın, tüm zamanların en yüksek değeri 6.48 Dolar’dır. Sırf buradan bile tekrardan 2-3 kat artabilme ihtimali olduğunu söyleyebilirim. Şu anki düşüşünü Bitcoin’in Elon Musk açıklamaları sonrası düşmesine bağlıyorum. AVA’nın piyasa değeri şu an 133 milyon dolar civarlarındadır.

ava yorum
AVA Token Temel Analizi

AVA Token grafiğine baktığımızda rekor fiyatını yaptığı noktadan büyük bir düşüş gerçekleştirdiğini görüyoruz. Benim için böyle güzel projelerde her düşüş bir alım fırsatıdır.  Yeşil dikdörtgenler ile gösterilen alanlar çok fazla takip etmeyen ve birikim yapmak isteyen yatırımcılar için alım noktaları olabilir. Mavi çizgiler ise dirençlerimiz ve ilk hedeflerimizdir.

Sonuç

Bu yazımda sizlere elimden geldiğince basit ve kısa bir şekilde Travala.com nedir ve AVA Token yorum ve görüşlerimden bahsettim. İlgi alanlarımdan birisinin de turizm sektörü ve yatırımları olması sebebiyle bu projeye oldukça olumlu bakmaktayım. Gerçekten bir amacı olan ve bu projeyi somut bir şekilde gerçekleştiren bir platformdan bahsediyoruz. Ben Travala.com’un önünde çok güzel bir gelecek görmekteyim. Taştan, takastan, çubuktan ve ipliklerden başlayan ve yoluna devletlerin eline geçerek resmi bir kağıt parçasına dönen paranın dijitalleşmesi yolculuğunda, Travala.com da dijital ödemelerin kabulünün başını çeken bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

Eğer siz de travala.com üzerinden tatil rezervasyonu yapmak istiyorsanız, referansımla indirimli bir şekilde işleminizi  yapabilirsiniz.

 

 

 

Leave a comment